Praktische informatie

Hoe gaat het in z’n werk?

Eerste afspraak

Voor het maken van een afspraak is géén verwijzing van de huisarts nodig. Wel wil ik je vragen om voorafgaand aan het maken van een afspraak hieronder de alinea “goed om te weten” door te lezen en notie te nemen van de kleine lettertjes in de footer van deze website.
Tijdens een eerste afspraak bespreken we je hoofdklacht en stel ik aanvullende vragen over je algehele gezondheid. Ook bekijk ik je tong en voel ik uitgebreid je pols en de meridianen op onderarmen en -benen. Tot slot volgt een eerste, korte behandeling met naaldjes. Alles bij elkaar duurt een eerste afspraak 1,5 tot 2 uur.

De behandeling

Terwijl je op de behandeltafel ligt, zet ik acupunctuurnaaldjes. Soms is het nodig wat kleding uit te doen. In dat geval dek ik je af met handdoeken. Het plaatsen van de naaldjes is meestal zo goed als pijnloos. Soms is een tintelend, drukkend, warm of ‘elektrisch’ gevoel rondom het naaldje voelbaar. Als de naaldjes zijn gezet, blijven ze zo’n 20-30 minuten staan. Deze tijd is bedoeld om even te ontspannen, stil te worden en misschien zelfs een kleine powernap te doen. Ik blijf in de ruimte en kom af en toe de naaldjes controleren. Tot slot verwijder ik alle naaldjes en maken we een vervolgafspraak.

Vervolgafspraken

Vervolgafspraken duren 50 tot 60 minuten. We starten met een kort gesprek over hoe het gaat en of er na de vorige sessie veranderingen zijn opgetreden. Daarna volgt weer een behandeling.

In het begin behandel ik liefst wekelijks. Dit om een verandering in gang te krijgen. Bij (ernstige) pijnklachten kan het noodzakelijk zijn 2x per week te behandelen.
Het behandelen van klachten gerelateerd aan de vrouwelijke hormonale cyclus, wordt vaak afgestemd op de fasen van de cyclus.

Hoe veel sessies nodig?

Hoe veel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de klacht of aandoening en kan per persoon verschillend zijn. Herstel en vermindering van klachten met behulp van acupunctuur gaat meestal geleidelijk, maar in de regel zijn zo’n 6 behandelingen effectief om een verbetering te kunnen ervaren. Bij al lang bestaande klachten of complexe aandoeningen zijn meer behandelingen nodig.
Bij (ondersteuning van) chronische klachten of ziekten, waarbij een verbetering wordt bereikt maar geen volledig herstel, bepalen we gezamenlijk wat de optimale behandelfrequentie is.

Goed om te weten

Gebruik je medicijnen en/of supplementen? Neem dan een overzicht met de namen ervan mee naar onze eerste afspraak.

Voorafgaand aan een eerste afspraak graag geen koffie drinken of de tong poetsen/schrapen.

Het kan prettig zijn loszittende comfortabele kleding te dragen, waarvan mouwen en broekspijpen makkelijk zijn op te stropen.

Acupunctuur op een lege maag kan verkeerd vallen, dus zorg dat je (iets) gegeten hebt voorafgaand aan een behandeling.

 

Verbeterpunt? Klacht?

Tijdens de intake en voorafgaand aan de behandeling, bespreek ik hoe het behandeltraject er uit komt te zien en welke behandeltechnieken ik ga inzetten. Ben je niet bekend met een specifieke techniek dan leg ik dat van te voren uit. Heb je bezwaar tegen een behandeltechniek bijvoorbeeld moxa, guasha of cuppen, geef dat dan vóórafgaand aan de behandeling aan.

Ik voldoe aan alle opleidings- en kwaliteitsvereisten van mijn beroepsvereniging NVA en werk met zorg en aandacht. Mocht je desondanks niet tevreden zijn, laat het me weten. Dan zoeken we gezamenlijk naar een oplossing. Komen we er samen niet uit, dan is het mogelijk één van de onafhankelijke klachtenfunctionarissen van de NVA in te schakelen. 

 

 

 

Openingstijden

dinsdag 9.00 – 21.00 uur
woensdag 9.00 – 21.00 uur
vrijdag 9.00 –  18.00 uur

Tijdens het behandelen neem ik de telefoon niet op. Laat een bericht achter op mijn voicemail en ik bel terug.

 

Praktijkhouder en behandelaar

Mevr. Ir. Monique A.T.M. Staring
Acupuncturist, tuina therapeut, guasha therapeut

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten (NVA)
Aangesloten bij de Koepel Alternatieve Behandelwijzen                 

Aangesloten bij Geschilleninstantie Stichting Zorggeschil.

 

KvK nummer 30265448

Contact

Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

06 – 51 21 51 09

info@jingriver.nl

Pr. Willem-Alexanderstraat 28
4158 CM  Deil

 

Vraag of opmerking? Stuur een bericht

13 + 7 =